{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba "SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa"

12.10.2012. u 15:12
3
0
Otvorena izložba "SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa"
3
World Press Photo, Robert Bosch Stiftung i Mediacentar Sarajevo organizirali su izložbu "SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa sa Balkana" u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

"Izložbu SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa" sa Balkana čini 20 fotoeseja nastalih tokom edukativnog programa za profesionalne fotografe koji su organizovali World Press Photo i Robert Bosch Stiftung.

Fotoeseji prikazuju nove realnosti, kako lokalnih zajednica tako i regiona u cjelini, sa namjerom da podstaknu "nove poglede“ na jugoistočnu Evropu.

Otvaranju izložbe su prisustvovali predstavnici World Press Photo Frederiek Biemans, menadžerica projekta i Rebecca Simons, menadžerica projekta, Daina Hues, menadžerica projekta Robert Bosch Stiftung, predstavnici EU u BiH Natalia Dianiskova, šefica sekcije Operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju, te autori i autorice fotografija: Andrei Pungovschi, Armend Nimani, Dženat Dreković, Ferdi Limani, Jasmin Brutus, Marko Risović, Nemanja Pančić, Sanja Knežević, Tomislav Georgiev i Vesselina Nikolaeva.


Cilj izložbe je da predstavi novu generaciju balkanskih fotografa i njihovu viziju različitih realnosti u regiji, uvede nas nas u svijet "drugačije“ Evrope, Evrope kakva nam je manje poznata, manje viđena, ali ne i manje zanimljiva i uzbudljiva. Izložba će biti otvorena za javnost od 12. oktobra do 1. novembra 2012., svakim danom osim nedjelje, u terminu 10:00 – 18:00h u Umjetničkoj galeriji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: