{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba "Sarajevski protesti"

F
10.9.2009. u 21:26
0
5
Otvorena izložba "Sarajevski protesti"
0
Otvorena izložba "Sarajevski protesti"
Foto: Velija Hasanbegović
Izložba fotografija "Sarajevski protesti" autora Nine Maričića, Dženata Drekovića, Velije Hasanbegovića i Almira Panjete otvorena je večeras u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.
Izložba sadrži 30 fotografija koje su autori - fotoreporteri, uradili tokom 2008. godine, a prikazuju detalje sa raznih protesta zabilježenih u tom periodu u Sarajevu. Izložba je otvorena do 14. septembra.

Večerašnjom izložbom otvorena je manifestacija pod nazivom "Dani aktivizma" koju organizira Udruženje građana "Zašto ne" u suradnji s Pokretom Dosta, ACIPS-om i aktivistima drugih organizacija iz BiH.

Radi se o manifestaciji u okviru koje će se, kroz razne sadržaje, građani moći informirati o aktivističkim incijativama u BiH i Evropi, podsjetiti na građanske akcije organizirane u proteklih nekoliko godina u BiH, te razgovarati o svojim problemima.

"Dani aktivizma" trajat će do 13. septembra, a planirano je organiziranje okruglih stolova, tribina, projekcija filma "Demokratija u prijevodu" i drugi događaji.

Gosti "Dana aktivizma" bit će aktivisti iz susjednih i zemalja Evrope koji će na tribinama razmjenjivati iskustva i ideje sa aktivistima iz BiH, te kreirati planove i strategije za daljnje djelovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: