{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba rukotvorina Mostaraca

F
19.3.2008. u 12:29
0
0
Otvorena izložba rukotvorina Mostaraca
0
Otvorena izložba rukotvorina Mostaraca
Izložba rukotvorina koje su načinili Mostarci polaznici tečaja koji je organizirao turski grada Kayseri, grad pobratim Mostara, održana je danas u generalnom konzulatu Republike Turske u Mostaru. Tom su prigodom predstavljene slike na staklu i drvetu, radovi od aluminija i nakit.
Po riječima voditelja grupe oslikavanja na drvenim i staklenim predmetima Jadranke Karabeg, tečaj o izradi rukotvorina u Kayseriu prošle su tri Mostarke koje sada svoje znanje prenose na druge.

Karabeg je istaknula da vlada veliko zanimanje za tečaj o rukotvorinama te da izložba neće biti prodajnog karaktera jer se polaznici tečaja teško odvajaju od svojih radova.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić istaknuo je da bi autohtona zanimanja i proizvodi trebali zamijeniti ono što se trenutno nudi u gradu te najavio kako će se ove godine donijeti odluka o iznajmljivanju poslovnih prostora u gradu te da će prednost pri iznajmljivanju prostora u Starom gradu imati upravo oni ljudi koji se bave autohtonim zanatima koja se vežu za grad Mostar i ono po čemu je grad i poznat.

Tako bi se turistima koji posjete grad nudili izvori proizvodi umjesto trenutačne ponude koju uglavnom čine kineski i slični proizvodi, a koji nemaju nikakve veze s kulturom i kulturnom baštinom Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: