Kultura
0

Otvorena izložba monografija o Mostaru

FENA
U organizaciji Društva umjetnika Mostara i Galerije "Martino" sinoć je u klubu "Aleksa" u sklopu Mjeseca knjige upriličena izložba monografija o Mostaru.

Tom prilikom predstavljeno je preko 80 monografskih publikacija o Mostaru iz privatne biblioteke urednika kulturnog programa Radio televizije Mostar Zlatka Serdarevića koje su izdale mostarske izdavačke kuće u razdoblju od 30-ih godina prošlog stoljeća do danas.

U uvodnim riječima domaćica večeri, direktorica projekta "Aleksa" Aleksandra Savić pozdravila je goste i poželjela im ugodno druženje uz prezentirane knjige preko kojih se publika podsjetila na bogatu kulturnu tradiciju grada Mostara.

Predstavnik mladih mostarskih književnika Elvedin Nezirović podsjetio je na nepovoljnu situaciju u kojoj se nalaze institucije kulture u Mostaru istakavši kako ovaj kulturni sadržaj doprinosi afirmaciji kulture u prostoru Kluba "Aleksa" koji prima pojedince koji još uvijek djeluju bez obzira na stanje u kojem se nalazi Grad Mostar.

U svom obraćanju nazočnima autor izložbe je između ostalog kazao kako je oduvijek maštao otvoriti objekat poput Kluba "Aleksa" u kome će se postići ravnoteža između ugostiteljstva i duhovnosti.

"San mi se konačno ostvario, jer Klub Aleksa osjećam kao moje duhovno vlasništvo s obzirom da ga svakodnevno posjećujem. Knjiga u ugostiteljskom objektu je personifikacija Mostara kakvog sam zamišljao", dodao je na kraju Serdarević.