|

Otvorena izložba Moje Sarajevo: 25 pobjedničkih fotografija izloženo u parku Hastahana

Otvorena izložba Moje Sarajevo: 25 pobjedničkih fotografija izloženo u parku Hastahana
274
M. N.
14.9.2019. u 17:06
5
komentara
274

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Izložba fotografija "Moje Sarajevo" na kojoj je predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs otvorena je danas u parku Hastahana u glavnom gradu BiH.
Na foto-konkurs je tokom augusta i dijela septembra 2019. godine pristiglo više od 500 radova, koje je prijavilo 109 autora iz 10 zemalja.

Organizator foto-konkursa i izložbe Fondacija Sarajevo Navigator ovom aktivnošću obilježava značajan jubilej – 150. redovno izdanje mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, te 1.500.000 distribuiranih primjeraka ove publikacije u proteklih 13 godina postojanja.

Učesnici u foto-konkursu mogli su prijaviti radove u sedam kategorija, i to: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati i panorame grada.
Prilikom otvorenja izložbe dodjeljene su nagrade za autore pobjedničkih fotografija u svih sedam kategorija, a među onima koji su osigurali nagrade i je Destination Sarajevo Partners Club platforma za promociju destinacije Sarajevo, koju je pokrenuo Sarajevo Navigator, a koja danas broji preko 300 članova.

Pobjednici u kategorijama su: Adi Smajić (historija), Amar Hodžić (arhitektura), Merima Mulić (priroda), Hamza Selimović (turističke atrakcije), Selma Ćerimagić (hrana i piće), Dora Fulop (stari zanati) i Samir Geko (panorama).

Nagrade pobjednicima u kategorijama dodijelila je predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator Nataša Musa, dok su sveukupnom pobjedniku foto-konkursa "Moje Sarajevo" Bakiru Loji predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva uručili zlatnik Grada Sarajeva.

Posebnom nagradom, unikatnim srebrenim bedžem sa motivom Vijećnice, nagrađen je i najstariji učesnik u foto-konkursu Duško Toholj koji je u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH radio gotovo pola stoljeća i koji je sa svojim kolegama iz Vijećnice u plamenu 1992. godine spasio brojne vrijedne knjige.
Svim autorima izloženih fotografija uručene su zahvalnice za učešće na foto-konkursu.

Izložba "Moje Sarajevo" bit će otvorena za javnost sve do kraja manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana", odnosno do 29. septembra.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...