{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba likovnih umjetnika u Mostaru

S
1.7.2009. u 10:04
0
0
Otvorena izložba likovnih umjetnika u Mostaru
0
Otvorena izložba likovnih umjetnika u Mostaru
U Umjetničkoj galeriji kraljice Katarine u Mostaru u utorak navečer, a u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar, otvorena je skupna izložba članova Udruge likovnih umjetnika HKD-a Napredak, Središnje uprave iz Sarajeva.
Svoje radove predstavilo je tridesetak članova ove grupe koja aktivno djeluje od 1994. godine i danas okuplja više od 60 članova, različitih profila, dobi i usmjerenja.

O samoj izložbi govorio je likovni kritičar Ivan Vukoja kazavši kako ova izložba ima višestruku vrijednost, a najvažnija je što pokazuje čovječnost i ljubav prema slikanju.

"Iako ona nema čvrst koncept, ona ipak provlači ideju figuralnosti“, kazao je Vukoja, analizirajući nekoliko po njemu značajnijih autora i eksponata. Podsjetio je kako je ova izložba prvi put postavljena u Sarajevu kao 13. Likovni Annale u vrijeme prošlih božićnih blagdana te je kao takva tradicionalna, a od ove godine ta izložba putuje Bosnom i Hercegovinom.

Izložbu je otvorio predsjednik HKD-a Napredak – Glavna podružnica Mostar prof. dr. Miroslav Palameta.

"Nama u Napretku je posebna želja okupiti mostarske umjetnike u sličnu skupinu kakvu ima Središnja uprava u Sarajevu i na tome ćemo raditi“, kazao je Palameta i dodao kako će Napredak s novom Upravom u Mostaru pomoći da se Mostaru vrati slika grada kakvu zaslužuje.

Na otvaranju su nazočili predstavnici Grada Mostara, institucija i kulturnih udruženja kao i predstavnici vjerskih zajednica.

Izložba je otvorena do 7. jula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: