Otvorena izložba likovnih radova "Figura u savremenoj umjetnosti"

F
FENA
10.2.2013. u 20:38
11
0
Otvorena izložba likovnih radova "Figura u savremenoj umjetnosti"
11
Otvorena izložba likovnih radova "Figura u savremenoj umjetnosti"
U sklopu 29. Internacionalnog festivala "Sarajevska zima", večeras je u sarajevskoj galeriji "Novi hram" otvorena izložba slika "Figura u savremenoj umjetnosti - veliki format", nastalih u okviru likovne kolonije "Art simpozijum Jahorina".
Na izložbi su predstavljeni likovni radovi petnaestak autora iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Rusije i Japana.

Kako je ovom prilikom kazao osnivač i organizator "Art simpozijuma Jahorina" Lazo Savić, riječ je o radovima nastalim u okviru desetog, jubilarnog saziva ove likovne kolonije.

Umjetnički radovi koji čine postavku stvarani su u tehnici ulje na platnu i akril, te kombiniranoj tehnici.

Prema riječima likovnog kritičara Vojislava Vujanovića, spomenuta likovna kolonija okuplja umjetnike svih meridijana - od Španije do Japana.

U svom desetogodišnjem trajanju, ova kolonija ugostila je više stotina renomiranih likovnih stvaralaca iz cijelog svijeta.

Raznolikost i šarolikost, koju Kolonija donosi i predstavlja, pozitivno se reflektira u umjetničkom i uopće kulturnom pogledu, te dovodi do razmjene različitih iskustava, svjedočeći o specifičnim nadahnućima, ali i univerzalnim porukama i poukama, rečeno je.

Izložba je otvorena do 17. februara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: