{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba košarkaša Dalibora Peršića: Eksponati na Ditinim kutijama

20.7.2015. u 20:53
149
42
Otvorena izložba košarkaša Dalibora Peršića: Eksponati na Ditinim kutijama
149
Dalibor Peršić, košarkaški reprezentativac BiH, večeras je u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli priredio svoju prvu samostalnu izložbu slika i redizajniranog namještaja P&P.
Njegovi eksponati postavljeni su na kutije sa proizvodima Fabrike deterdženata Dita, a označeni su etiketom Pershart.

"Fabrika deterdženata Dita se faktički diže iz pepela i ja se njenim radnicima zaista divim. Povezanost Dite i moje izložbe je u tome što sam i ja odbačeni namještaj redizajnirao i faktički ga digao iz pepela“, kaže Peršić.

Umjetnost je, kako kaže, njegova prva ljubav, ali je od 15 godine apsolutno posvećen košarci. Planira u profesionalnom sportu ostati najmanje još šest ili sedam godina, a onda se posvetiti umjetnosti.

"Počeo sam sa crtanjem, a onda sam interesovanje pronašao u dizajniranju prostora. Namještaj koji vidite je moj, a pored sam postavio fotografije u kakvom je stanju bio prije nego što je prošao kroz moje ruke“, kaže Peršić.

Podsjetimo, Dalibor Peršić je posljednju sezonu proveo u Rumuniji te se našao na skraćenom spisku selektora Duška Ivanovića za predstojeći Eurobasket.

Pored izvrsnih partija na košarkaškom igralištu, Dalibor Peršić je pokazao i kako starom namještaju udahnjuje novi život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: