Kultura
0

Otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008"

FENA
U Domu kulture u Prozoru sinoć je otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008".

Izložbu su organizovali Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH i Udruženje umjetnika "Art work" iz Prozora, a na njoj su predstavljeni radovi koji su nastali na Fotosafariju koji je održan na Ramskom jezeru u septembru 2008. godine.

Na izložbu je prispjelo 664 fotografija od 37 autora, a za izlaganje je izabrano 117 fotografija od 33 autora. Selektor je bio predsjednik Asocijacije fotografa u BiH Ozren Božanović, koji je i otvorio sinoćnju izložbu.

Prvu nagradu za kolekciju fotografija osvojio je Mujanović Mirsad, drugu Jašarević Murat, a treću Hadžiemrić Galib, a pohvale su dobili Šljivo Husein i Fišić Ozrenka, dok je prvu nagradu za najbolju fotografiju osvojila Pilić Elma, drugu Paunović Senka i treću Bahtić Sead, a pohvale Mujanović Lucija, Milićević Risto, Mucović Predrag i Filipović Finka.

U svom obraćanju predsjednik Udruženja umjetnika "Art work" Husein Šljivo uputio je zahvalu sponzorima općini Prozor/ Rama, Elektroprivredi HZHB te Federalnom ministartvu turizma i okoliša koji su, kako je kazao, podržali organizovanje ove izložbe.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana.