{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008"

F
14.3.2009. u 11:49
0
0
Otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008"
0
Otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008"
U Domu kulture u Prozoru sinoć je otvorena izložba "Fotosafari Prozor-Rama 2008".
Izložbu su organizovali Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH i Udruženje umjetnika "Art work" iz Prozora, a na njoj su predstavljeni radovi koji su nastali na Fotosafariju koji je održan na Ramskom jezeru u septembru 2008. godine.

Na izložbu je prispjelo 664 fotografija od 37 autora, a za izlaganje je izabrano 117 fotografija od 33 autora. Selektor je bio predsjednik Asocijacije fotografa u BiH Ozren Božanović, koji je i otvorio sinoćnju izložbu.

Prvu nagradu za kolekciju fotografija osvojio je Mujanović Mirsad, drugu Jašarević Murat, a treću Hadžiemrić Galib, a pohvale su dobili Šljivo Husein i Fišić Ozrenka, dok je prvu nagradu za najbolju fotografiju osvojila Pilić Elma, drugu Paunović Senka i treću Bahtić Sead, a pohvale Mujanović Lucija, Milićević Risto, Mucović Predrag i Filipović Finka.

U svom obraćanju predsjednik Udruženja umjetnika "Art work" Husein Šljivo uputio je zahvalu sponzorima općini Prozor/ Rama, Elektroprivredi HZHB te Federalnom ministartvu turizma i okoliša koji su, kako je kazao, podržali organizovanje ove izložbe.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: