{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba fotografija penzionera Edhema Ede Joldaša

F
18.3.2011. u 16:12
0
0
Otvorena izložba fotografija penzionera Edhema Ede Joldaša
0
Otvorena izložba fotografija penzionera Edhema Ede Joldaša
Izložbom fotografija pod nazivom "Grad i priroda" danas se u Brusa bezistanu, depadansu Muzeja Sarajeva, ovdašnjoj publici predstavio penzioner Edhem Edo Joldaš koji se već pet decenija bavi fotografijom.
Izložbu su organizirali Muzej Sarajeva i Društvo prijatelja Grada Sarajeva, u povodu predstojećeg 6. aprila, Dana oslobođenja grada.

Joldaš se predstavio sa 70 fotografija rađenih u koloru, selekcioniranih u nekoliko tematskih blokova, kao što su panorama Sarajeva, gradski mostovi, cvijeće, te kritika različitih pojava u Sarajevu.

"Fotografije su najvećim dijelom rađene u Sarajevu, a nekoliko ih je snimljeno na planinama u BiH. Obuhvataju period od posljednjih 15-ak godina", kazao je Joldaš novinarima.

Ocijenio je da izložba ima namjeru pokazati njegovu ljubav prema Sarajevu, te ukazati na mnoge inspirativne i kulturno-historijske dijelove grada.

Direktorica Muzeja Sarajeva Amra Madžarević navodi da je izložba postavljena u saradnji s Društvom prijatelja Grada Sarajeva u namjeri da se pomogne rad tog Društva koje već nekoliko godina afirmira kulturne i historijske vrijednosti Sarajeva.

Postavka će biti otvorena do srijede, 23. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: