Galerija "Roman Petrović"
0

Otvorena izložba "Eyci ART EXPO 2009"

FENA
Izložba EYCI ART EXPO 2009 otvorena je večeras u Galeriji „Roman Petrović“ u Sarajevu.

Akademsko društvo za međunarodne odnose je uz podršku Delegacije Evropske komisije organiziralo, po prvi put, izložbu čiju su učesnici najkreativniji segment našeg društva, studeniti umjetničkih i pedagoških akademija.

Na natječaj koji je bio otvoren za studente od druge do četvrte godine, te postdiplomce na svim akademija koje djeluju na teritoriji BiH prijavilo se 19 autora sa 22 rada.

Na otvaranju izložbe proglašena su i tri nagrađena rada. Prva nagrada je dodjeljena Elviru Jusufoviću za rad „Bez naslova“, druga Almi Gačanin za rad „Moj grad“, a treća nagrada je dodjeljena Lei Jerlagić za rad „Bez naslova“.

Ova 2009. godina je proglašena godinom kreativnosti i inovativnosti i cilj je bio podstaći mlađe generacije na razmišljanje o tome na koji način bi se kreativnost i inovativnost mogla uklopiti u ono što je evropski put BiH.

Akademsko društvo za međunarodne odnose putem organizacije natječaja i izložbe najuspješnijih umjetničkih radova, želi među mladim bh. umjetnicima promovirati značaj kreativnosti i inovativnosti za individualni, društveni i ekonomski razvoj u BiH.