{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba djela Mehmeda Zaimovića

S
17.4.2009. u 12:32
0
1
Otvorena izložba djela Mehmeda Zaimovića
0
Otvorena izložba djela Mehmeda Zaimovića
Na prvom spratu Umjetničke galerije BiH u ponedeljak, 20. aprila u 20 sati, bit će otvorena izložba djela akademika Mehmeda Zaimovića.
Radi se o jednoj mogućoj retrospektivi, o odabranom prikazu višedecenijskog opusa ovog umjetnika. Na izložbi će biti predstavljeno stotinjak djela – crteža, uljanih slika, gvaševa i tempera, nastalih u periodu od 1960. godine pa sve do djela nastalih prošle godine.

Mehmed Zaimović je do danas imao preko 60 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovao na oko 500 kolektivnih izložbi, dobitnik je više značajnih nagrada. Od 2008. godine je redovni član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Izložba će biti postavljena u prostoru u kojem se inače nalazi prvi dio stalne postavke "Retrospectrum“ – otuda i naziv Zaimovićeve izložbe "Mogući retrospectrum“.

Uz izložbu je štampan i katalog manjeg obima, sa izborom tekstova likovnih kritičara koji su pratili Zaimovićev rad tokom proteklih decenija.

Izložba je realizirana uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: