{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba dječijih radova "Životinje imaju dušu"

F
27.5.2008. u 19:49
0
0
Otvorena izložba dječijih radova "Životinje imaju dušu"
0
Otvorena izložba dječijih radova "Životinje imaju dušu"
Povodom obilježavanja desete godišnjice od osnivanja Udruženja za sprječavanje okrutnosti nad životinjama "SOS" Sarajevo, danas je u Galeriji Novi hram otvorena 6. internacionalna izložba likovnih dječijih radova "Životinje imaju dušu".
Od 500 pristiglih radova, izloženo je njih 240 i svi prikazuju različite vrste životinja sa snažnom porukom o nužnosti njihove zaštite.

Pored 15 osnovnih škola iz BiH, radove su crtala i djeca iz 10 zemalja - Austrije, Hrvatske, Holandije, SAD-a, Kine, Italije, Srbije, Slovenije, Češke i Njemačke.

Član Udruženja Velimir Ivanišević kazao je za Fenu da je ove godine tradicionalna izložba posvećena nedavno preminulom akademskom grafičaru i jednom od pionira Udruženja Mirsadu Konstantinoviću.

On navodi da je cilj senzibiliziranje javnosti za nezbrinute životinje, ali i usporedba između djece iz BiH koja su prošla ratne strahote te one iz inostranstva.

"Začuđujuće je koliko su djeca iz BiH osjetljivija za brigu o životinjama, posebno onim nezbrinutim, jer su nakon rata počela obraćati pažnju na muke drugih", kazao je.

Projekt je podržala i Ambasada Češke Republike u BiH u okviru edukacijskog programa "Razmišljaj", dok je Galerija Novi hram prostor ustupila besplatno.

Izložba će biti postavljena do 31. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: