Mostar
0

Otvorena izložba Ane Bilić Prskalo

FENA
Mostar
Mostar
U Galeriji klubu "Aluminij" u Mostaru večeras je otvorena izložba Ane Bilić Prskalo pod nazivom "Inicijacija kroz anime".

Riječ je o njenoj drugoj samostalnoj izložbi koja sadrži 17 ulja na platnu. Slike su nastale u posljednjih osam godina, a svaku sliku prati pjesma koja pobliže opisuje njeno značenje.

Izložbu je otvorio akademski kipar Dalibor Nikolić, koji je kazao kako je riječ o izuzetnoj izložbi koju autorica ne izražava samo slikom nego svakoj slici stvara animu - dušu.

Autorica Bilić Prskalo se zahvalila svima koji pomogli u realizaciji izložbe, kazavši kako je večerašnja izložba značajan trenutak u njenom životu te se zahvalila svima koji su došli na otvaranje.

Autoričine slike i pjesme povezane su u cjelinu koja govori o sazrijevanju, psihičkom, emocionalnom i duhovnom, odnosno o inicijaciji koju svako treba proći ne bi li se integrirao u društvo kao cjelovite i zrele jedinke.

Ana Bilić Prskalo rođena je 1979. godine u Mostaru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti, te na Ekonomskom fakultetu - smjer marketing. Živi i radi u Mostaru.