Goražde
0

Otvorena internacionalna izložba fotografija "Moj trenutak"

FENA
Goražde (Foto: Goražde-x.com)
Goražde (Foto: Goražde-x.com)
U okviru projekta "Kulturna tačka", koji su podržali Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosanskopodrinjskog kantona i goraždanske firme "Bekto - Precisa", Mreža mladih Civitasa Goražde je u Gradskoj galeriji priredila internacionalnu izložbu fotografija "Moj trenutak".

Izložbu je otvorio premijer BPK-a Nazif Uruči, a posjetioci imaju priliku pogledati radove pristigle na fotokonkurs "Moj trenutak", koje je brižljivo odabrao žiri MMC-a.

Na konkurs koji je bio otvoren od 8. do 25. aprila pristiglo je 337 fotografija od 81 autora iz BiH, Srbije, Makedonije, Turske, Litvanije i Latvije.

Žiri MMC-a je odlučio da za izložbu odabere 88 fotografija 47 autora iz spomenutih zemalja, a nagrada za najbolju pripala je Ranki Delić za fotografiju „Moj trenutak u Studentskom domu“.

Nagradu joj je dodijelila Alma Dedagić, koordinatorica MMC Goražde, u prisustvu brojnih drugih autora fotografija iz Sarajeva i Travnika.

"Ujedinili smo mlade, ujedinili smo države i granice smo izbrisali, spojili mladost da bismo večeras ovdje vidjeli nešto", kazao je aktivista MMC-a Goražde i mladi fotograf Kerim Somun,mladić koji je do sada osvojio brojne nagrade za fotografiju.

Poruka mladih iz Mreže Mladih Civitasa Goražde je da s ovom izložbom neće završiti svoje aktivnosti.

Internacionalna izložba fotografija "Moj trenutak" otvorena je do 2. juna.