{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena 38. sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu

S
19.2.2014. u 22:01
3
1
Otvorena 38. sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu
3
Otvorena 38. sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu
Foto: SRNA
Premijerom predstave "Kome treba zelena beba" u režiji Novice Bogdanovića, u Banjalučkom studentskom pozorištu večeras je otvorena 38. sezona.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Banja Luka Radenko Đurica, otvarajući sezonu, najavio je da će lokalna zajednica u ovoj godini izdvojiti 300.000 KM za rekonstrukciju ovog pozorišta i opremanje oko 100 sjedećih mjesta.

Reditelj Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković najavio je za ovu sezonu 10 novih premijera, i saradnju sa Sandrom Ljubojević, Vladimirom Đorđevićem, Sašom Terzićem i Goranom Jokićem, te predstavu "Portret mog života", povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića u koprodukciji sa svjetskom asocijacijom "Aitu".

On očekuje da će do kraja godine Banja Luka dobiti jedno od najmodernijih amaterskih pozorišta u bivšoj Jugoslaviji, zbog čega je i naziv sezone "Rekonstrukcija", s obzirom da nastoje akcentovati problem izgradnje pozorišta.

Reditelj predstave Novica Bogdanović rekao je da predstava "Kome treba zelena beba" predstavlja veselu farsu o problemima mladih, koju su kreirali njeni glumci.

Na današnji dan 1977. godine održana je prva audicija na Elektrotehničkom fakultetu za Banjalučko studentsko pozorište.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: