{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena 15. "Mostarska liska", Rober Pehar najbolji glumac

Klix.ba
21.4.2018. u 08:23
5
1
Otvorena 15. "Mostarska liska", Rober Pehar najbolji glumac
5
15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018” svečano je u Narodnom pozorištu Mostar otvorio Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, a na svečanosti otvorenja direktor Festivala i direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović je uručio zahvalnicu za kontinuiranu podršku ovom festivalu gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću.
Prva predstava u konkurenciji festivala bila je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” autora Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Leme.

“Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Robertu Peharu “za inteligentnu lisku, glumački tačnu a dramaturški opravdanu”.

U popratnom programu Festivala “Mostarska liska” je umjetnička radionica “Glumac kao režiser” koju će voditi glumac i reditelj Zijah A. Sokolović. Radionica će biti održana u subotu i nedjelju, 21. i 22. 04. u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar u 10.30 sati. Ulaz je besplatan za sve. Svaku večer nakon predstave slijedi druženje uz muziku uživo u izvedbi prijatelja i polaznika Rock škole Mostar, koje Narodno pozorište Mostar organizira u partnerstvu s Rock školom Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: