Osnovan 1981. godine
50

Otvoren upis na Odsjeku za glumu Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu

L. R.
Na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za glumu otvoren je upis za studente prvog ciklusa studija.

Odsjek za glumu osnovan je 1981. godine i najstariji je odsjek na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Sa ukupno četrdeset generacija glumaca, koji kao okosnica bh. pozorišnog života nose regionalne repertoare i uspješno se bave glumom na svim svjetskim meridijanima, naši alumniji su svojim znanjem i talentom izgradili su bosanskohercegovačku kinematografiju, koja je jedan od najznačajnijih brendova naše zemlje na međunarodnoj kulturnoj sceni.

Za svoje glumačke kreacije dobitnici su brojnih međunarodnih i regionalnih nagrada i priznanja, kao i višestruko nagrađivani nastavni kadar, koji su aktivni u profesiji i koji kontinuirano rade na unapređenju i usklađivanju nastavnih planova i programa sa modernim tokovima pozorišne i filmske umjetnosti.

Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu sa radošću očekuje novu generaciju budućih uspješnih glumaca u klasi profesora Ermina Brave i vanredne profesorice Džane Pinjo Haračić.

Prijemni ispit održat će se 01. jula 2023. godine u 10 sati na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, na adresi Obala Kulina bana 11, a sve informacije o upisu dostupne su ovdje.