{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Sarajevo International Guitar Festival

5.4.2012. u 22:32
0
8
Otvoren Sarajevo International Guitar Festival
0
U glavnom gradu BiH večeras je otvoren drugi Sarajevo International Guitar Festival, a trajat će do 9. aprila. Organizator ovog događaja je Udruženje gitarista Federacije BiH.
Festival pruža raznovrsnu ponudu za sve uzraste i sve muzičke ukuse.

Na programu će se naći šest koncerata - Cavatina duo koji čine Eugenia Moliner iz Španije (flauta) i Denis Azabagić iz BiH (gitara), Bandini - Chiacchiaretta duo koji čine Argentinci Giampaolo Bandini i Cesare Chiacchiaretta (gitara i bandoneon), Microtonal Guitar duo čiji su članovi Sinan Cem Eroglu i Tolgahan Çogulu, grčki gitarist Costas Cotsiolis, Duo Melis koji čine španska gitaristica Susana Prieto i grčki gitarist Alexis Muzurakis te palestinski Le Trio Joubran koji čine trojica braće - Samir, Wissam i Adnan.

Pored toga što je ovogodišnji Festival u znaku Dana grada Sarajeva, prateći festivalski programi će biti majstorske radionice koje će voditi evropski i svjetski priznati pedagozi.

Ulaz na sve koncerte će biti besplatan, izuzev nastupa Le Trio Joubran za čiji koncert je potrebno izdvojiti 10 i 15 KM. Specijalni pokrovitelj ovog Festivala je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: