Trajat će do 9. maja
0

Otvoren Sarajevo International Guitar Festival

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U glavnom gradu BiH večeras je otvoren drugi Sarajevo International Guitar Festival, a trajat će do 9. aprila. Organizator ovog događaja je Udruženje gitarista Federacije BiH.

Festival pruža raznovrsnu ponudu za sve uzraste i sve muzičke ukuse.

Na programu će se naći šest koncerata - Cavatina duo koji čine Eugenia Moliner iz Španije (flauta) i Denis Azabagić iz BiH (gitara), Bandini - Chiacchiaretta duo koji čine Argentinci Giampaolo Bandini i Cesare Chiacchiaretta (gitara i bandoneon), Microtonal Guitar duo čiji su članovi Sinan Cem Eroglu i Tolgahan Çogulu, grčki gitarist Costas Cotsiolis, Duo Melis koji čine španska gitaristica Susana Prieto i grčki gitarist Alexis Muzurakis te palestinski Le Trio Joubran koji čine trojica braće - Samir, Wissam i Adnan.

Pored toga što je ovogodišnji Festival u znaku Dana grada Sarajeva, prateći festivalski programi će biti majstorske radionice koje će voditi evropski i svjetski priznati pedagozi.

Ulaz na sve koncerte će biti besplatan, izuzev nastupa Le Trio Joubran za čiji koncert je potrebno izdvojiti 10 i 15 KM. Specijalni pokrovitelj ovog Festivala je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.