{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren sajam knjiga i učila Interliber

F
11.11.2009. u 13:26
0
0
Otvoren sajam knjiga i učila Interliber
0
Otvoren sajam knjiga i učila Interliber
Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 32. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, 3. sajam glazbe i multimedija te 34. Hrvatski salon inovacija Inova.
Otvarajući sajmove ministar Biškupić je ocijenio kako je uloga knjige primarna u razvoju modernoga društva te dodao kako Ministarstvo kulture svojom potporom sudjeluje u cijelom lancu nastanka knjige i njezine distribucije do čitatelja.

Interliber je najveći i najstariji hrvatski sajam knjiga, kazao je Biškupić dodavši kako Ministarstvo osim financijske potpore nastoji preko zemlje partnera Interlibera surađivati sa susjednim zemljama.

Interliber nas uvodi u svijet novih naslova i izdanja knjiga napomenuo je dodavši kako bi valjalo voditi računa i o digitalnoj tehnologiji koja omogućuje bržu i širu dostupnost knjige publici.

Direktorica Zagrebačkog Velesajma Mirela Bartolec podsjetila je kako Velesajam ove godine obilježava 100. obljetnicu postojanja te napomenula kako ove godine na Interliberu sudjeluje 290 izlagača iz 9 zemalja.

Ove godine izlagači imaju na raspolaganju 15.700 četvornih metara prostora, rekla je, dodavši kako je 1989. godine na Interliberu zajedno s HAZU za najbolje znanstveno djelo utemeljena Nagrada Josip Juraj Strossmayer.

Napomenula je kako će u 6. paviljonu ZV-a tokom sajma biti postavljena izložba nagrađenih djela.

Na 3. sajmu glazbe i multimedija obogaćenom sajmom plesa, nastupit će 83 izlagača iz 18 zemalja, a na sajmu Inove 210 izlagača iz 8 zemalja, kazala je te najavila i dodjelu nagrade Nikola Tesla za najbolju hrvatsku inovaciju.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH a sajam INOVE pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od 11. do 15. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: