Otvoren sajam knjiga i učila Interliber

F
FENA
11.11.2009. u 13:26
0
0
Otvoren sajam knjiga i učila Interliber
0
Otvoren sajam knjiga i učila Interliber
Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 32. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, 3. sajam glazbe i multimedija te 34. Hrvatski salon inovacija Inova.
Otvarajući sajmove ministar Biškupić je ocijenio kako je uloga knjige primarna u razvoju modernoga društva te dodao kako Ministarstvo kulture svojom potporom sudjeluje u cijelom lancu nastanka knjige i njezine distribucije do čitatelja.

Interliber je najveći i najstariji hrvatski sajam knjiga, kazao je Biškupić dodavši kako Ministarstvo osim financijske potpore nastoji preko zemlje partnera Interlibera surađivati sa susjednim zemljama.

Interliber nas uvodi u svijet novih naslova i izdanja knjiga napomenuo je dodavši kako bi valjalo voditi računa i o digitalnoj tehnologiji koja omogućuje bržu i širu dostupnost knjige publici.

Direktorica Zagrebačkog Velesajma Mirela Bartolec podsjetila je kako Velesajam ove godine obilježava 100. obljetnicu postojanja te napomenula kako ove godine na Interliberu sudjeluje 290 izlagača iz 9 zemalja.

Ove godine izlagači imaju na raspolaganju 15.700 četvornih metara prostora, rekla je, dodavši kako je 1989. godine na Interliberu zajedno s HAZU za najbolje znanstveno djelo utemeljena Nagrada Josip Juraj Strossmayer.

Napomenula je kako će u 6. paviljonu ZV-a tokom sajma biti postavljena izložba nagrađenih djela.

Na 3. sajmu glazbe i multimedija obogaćenom sajmom plesa, nastupit će 83 izlagača iz 18 zemalja, a na sajmu Inove 210 izlagača iz 8 zemalja, kazala je te najavila i dodjelu nagrade Nikola Tesla za najbolju hrvatsku inovaciju.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH a sajam INOVE pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od 11. do 15. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: