Kultura
47

Otvoren konkurs za učešće na trećem Beton Festu

FENA
Udruženje za razvoj kulture i umjetnosti "Progres" iz Sarajeva poziva sve zainteresirane da od 28. do 31.augusta budu dio trećeg Sarajevo 3D Street art festivala Beton Fest.

Takmičarski dio festivala održat će se na Vilsonovom šetalištu u subotu 30. augusta, a drugoga dana će se nakon glasanja održati ceremonija proglašenja pobjednika.

Rok za prijavu je 24.august, a na konkurs se mogu prijaviti osobe starije od 18. godina i iz bilo koje od zemalja regije. Aplikacija je otvorena i za pojednice i za grupe autora, odnosno timove.

Prijavljeni takmičarski radovi trebaju biti 3D imaginacije koje će biti oslikane pastelnim kredama koje će osigurati organizatori.

Cilj takmičenja, kao i samog festivala jeste da ujedini regionalnu street art scenu, ojača njen kreativni potencijal, te doprinose obnavljanju multikulturalne saradnje, koja je katalizator društvenih promjena i podstiče rješenja kojima može da doprinese zajednici i pojedincima.

Ispunjena aplikacija se može poslati na e-mail: [email protected] i naslovite "Prijava za učešće - Vaše ime i prezime", a prijava za učesnike može se preuzeti na službenoj stranici festival Betonfest.com, saopćeno je iz Udruženja za razvoj kulture i umjetnosti "Progres".