{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren konkurs za prijavu ideja o temi "Filming the Other"

Klix.ba
5.4.2015. u 11:54
45
0
Otvoren konkurs za prijavu ideja o temi "Filming the Other"
45
Otvoren konkurs za prijavu ideja o temi "Filming the Other"
Vizart Film produkcija iz Banje Luke poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na konkurs “Filming the Other” koji je otvoren 02. aprila i trajat će do 05. maja 2015. godine.
Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina, a izabrani kanidati dobit će priliku da snime polusatne dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima Vizart Filma koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji.

Ovaj konkurs je nastavak projekta “Filming the Other” koji je Vizart Film realizovao tokom prošle godine, a čiji je rezultat bio omnibus dokumentarac čija je premijera održana u februaru ove godine u Banjoj Luci.

Za razliku od prošle godine kada je tema bila kulturna različitost, ove godine fokus pažnje će biti usmjeren na ranjive kategorije društva, marginalizovane i diskriminisane grupe.

Zadatak učesnika na konkursu je da popune jednostavnu online aplikaciju putem internet stranice www.filmingtheother.com, napišu sinopsis/scenario i eksplikaciju za kratki dokumentarni film dužine do 30 minuta.

Tema treba da odgovara ciljevima i idejama projekta "Filming the Other" i da podstiče izgradnju pozitivnog pogleda na društvenu različitost.

"Konkurs će biti otvoren do 5. maja, a sedam dana nakon toga izabrat ćemo dvije najbolje ideje čiji će autori dobiti priliku da snime kratke dokumentarne filmove. Selekciju ćemo vršiti na osnovu kvaliteta predloženih ideja i njihovog pristupa, a prilikom odabira finalista prednost mogu imati kandidati sa prethodnim iskustvom u dokumentarnoj formi. Sa izabranim autorima na razradi ideja radit će stručni tim Vizart Filma i naš poznati reditelj Dane Komljen”, rekla je Mirjana Milobratović, koordinator projekta "Filming the Other".

Nakon perioda pripreme i razrade ideja mladi autori će ući u fazu produkcije koja će biti realizovana u periodu od jula do augusta 2015. godine. Sve troškove produkcije snosi organizator konkursa.

Vizart Film produkcija iz Banje Luke provodi ove aktivnosti u sklopu projekta “Dijalog za budućnost”, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat "Dijalog za budućnost" se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku i izgradnju mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: