{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren konkurs za prijavu ideja na temu “Filming The Other”

4.5.2014. u 12:41
26
2
Otvoren konkurs za prijavu ideja na temu “Filming The Other”
26
Vizart Film produkcija iz Banje Luke poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na konkurs “Filming The Other” u okviru kojeg će imati mogućnost da učestvuju u filmskim radionicama i snime polusatni dokumentarni film u profesionalnoj produkciji.
Konkurs je otvoren 1. maja i trajat će do 1. juna, a pravo učešća imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina.

Zadatak učesnika na konkursu je da popune jednostavnu online aplikaciju, napišu sinopsis i eksplikaciju za kratki dokumentarni film dužine do 30 minuta. Tema treba da odgovara ciljevima i idejama projekta “Filming The Other” i da podstiče izgradnju pozitivnog pogleda na kulturnu različitost. Po završenom konkursu žiri će izabrati 12 do 15 najboljih ideja koje će učestvovati u sljedećem krugu. Izabrani autori će imati priliku da svoje ideje razviju i unaprijede na filmskim radionicama koje će tokom juna i jula voditi renomirani stručnjaci iz oblasti filma iz regiona i Velike Britanije. Po završetku filmskih radionica, žiri će odabrati tri ideje čiji autori će dobiti priliku da snime polusatne dokumentarne filmove.

"Cilj projekta 'Filming The Other' je da se kroz film, kao umjetničku formu, upoznamo sa pozitivnim aspektima kulturne različitosti, kao i da podstaknemo javnost na uvažavanje razlika među nama. Želimo da pružimo mogućnost mladim kreativnim ljudima da snime dokumentarni film, kao i da se povežu sa kolegama iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine”, rekao je Zoran Galić, direktor Vizart Film produkcije.

Tri dokumentarna filma će u okviru zajedničkog omnibus dokumentarca imati premijeru 18. januara 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: