{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino

F
18.1.2013. u 14:53
0
0
Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino
0
Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino
Punk Cinema, program projekta Operacija kino Sarajevo film festivala, pozvao je mlade neafirmisane filmske autore, kao i sve ljubitelje filmske umjetnosti, da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru Operacije kino biti prikazani na filmskom platnu.
Pravo prijave radova imaju svi filmski amateri, mladi autori, pojedinci i autori koji su svoje radove realizirali u saradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom/centrom, saopćeno je iz SFF-a.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do maksimalno sedam minuta, kao i u izuzetnim prilikama amaterskim dugometražnim filmovima.

Operacija kino je projekt Obala Art Centra, kojim Sarajevo film festival produžava trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu BiH.

Putujući po gradovima širom BiH, Operacija kino distribuira filmski program svjetskih, europskih i domaćih art house hitova, koji nudi drugačije kino iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije Kino.
Namijenjena je prvenstveno mladim filmskim autorima amaterima, ali i svim ljubiteljima filma koji se njime amaterski bave.

Zamišljena je tako da se autorima u suradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama i pojedincima, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu i široj javnosti na filmskom platnu.

Ovim autorima Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene iskustva s ostalim mladim kolegama.

Radionice se održavaju u okviru gostovanja filmskog programa Operacije kino u pojedinim gradovima.

Rok za prijavu radova je 4. februar ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: