|

Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino

Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino
0
F
FENA
18.1.2013. u 14:53
0
komentara
0

dijeljenja
Otvoren konkurs Punk Cinema, programa projekta Operacija kino
Punk Cinema, program projekta Operacija kino Sarajevo film festivala, pozvao je mlade neafirmisane filmske autore, kao i sve ljubitelje filmske umjetnosti, da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru Operacije kino biti prikazani na filmskom platnu.
Pravo prijave radova imaju svi filmski amateri, mladi autori, pojedinci i autori koji su svoje radove realizirali u saradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom/centrom, saopćeno je iz SFF-a.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do maksimalno sedam minuta, kao i u izuzetnim prilikama amaterskim dugometražnim filmovima.

Operacija kino je projekt Obala Art Centra, kojim Sarajevo film festival produžava trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu BiH.

Putujući po gradovima širom BiH, Operacija kino distribuira filmski program svjetskih, europskih i domaćih art house hitova, koji nudi drugačije kino iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije Kino.
Namijenjena je prvenstveno mladim filmskim autorima amaterima, ali i svim ljubiteljima filma koji se njime amaterski bave.

Zamišljena je tako da se autorima u suradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama i pojedincima, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu i široj javnosti na filmskom platnu.

Ovim autorima Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene iskustva s ostalim mladim kolegama.

Radionice se održavaju u okviru gostovanja filmskog programa Operacije kino u pojedinim gradovima.

Rok za prijavu radova je 4. februar ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.