Kultura
3

Otvoren konkurs Punk Cinema, poziv neafirmisanim autorima

FENA
Punk Cinema, program projekta "Operacija kino", poziva mlade neafirmirane filmske autore da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru "Operacije kino" biti prikazani na filmskom platnu.

Pravo prijave radova imaju svi mladi autori, pojedinci, ali i mladi koji su svoje radove realizirali u suradnji s lokalnom omladinskom organizacijom/centrom.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do sedam minuta.

"Operacija kino" je projekt Obala art centra, kojim Sarajevo film festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru "Operacije kino" namijenjena mladim filmskim autorima. Zamišljena je tako, da se mladim autorima u suradnji s lokalnim omladinskim organizacijama/centrima, ali i mladima koji nisu članovi neke organizacije, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu i široj javnosti na filmskom platnu.

Prijave za učešće, kao i link za kratki film na nekom od videoservisa treba dostaviti na e-mail adresu [email protected]. Radovi mogu biti poslani i u DVD formatu na adresu Sarajevo film festivala.

Rok za prijavu radova je 21. novembar.