{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Festival savremene umjetnosti arTZ, večeras predstava "Krv i so"

2.6.2014. u 10:19
39
1
Otvoren Festival savremene umjetnosti arTZ, večeras predstava "Krv i so"
39
Izložbom "Fotografija portreta" i koncertom ansambla Balsika, sinoć je u ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli otvoren Festival savremene umjetnosti "arTZ", koji će trajati do 7. juna.
Direktor festivala Rusmir Krdžalić naglasio je kako "arTZ" predstavlja "novi talas" kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu. Krdžalić naglašava kako je "arTZ" jedini festival u Tuzli koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažuju ih kao mlade, odnosno potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce.

"Prezadovoljni smo prvim impresijama nakon otvaranja. Izložba 'Fotografija portreta' ostaje otvorena do posljednjeg dana festivala kada ćemo proglasiti pobjednika, najbolju crno-bijelu i najbolju savremenu fotografiju, a do tada očekuje nas niz kvalitetnih sadržaja", kaže Rusmir Krdžalić.

U ateljeu Ismet Mujezinović večeras u 19.30 na programu je predstava "Krv i so", dok je u utorak u BKC-u predviđena izložba Đorđa Mihajlovića sa motivima Tuzle koju pripremaju kustosi Muzeja sjeveroistočne Bosne, potom će koncert održati mlada pijanistica Ena Ovčina, a nastupit će i tuzlanska balerina Ajla Mušanović.

Do 7. juna svi zainteresovani građani moći će uživati u, kako je naglašeno, evropskom kulturnom duhu, jer "arTZ" nudi programske sadržaje kao što su: Drum & Bass show, baletni nastupi, audio-vizuelne elektronske radionice, ambijentalno pozorište, kino na otvorenom, ambijentalne promocije književnih uradaka, koncerti klasične i etno muzike, muzejske izložbe, Shakespeare on Screen & elizabetan theatre radionice…

Festival podržava Fondacija tuzlanske zajednice, British Council BiH i Općina Tuzla. Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan, a festival je humanitarnog karaktera. Donacije će biti usmjerene najugroženijima u poplavama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: