{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren festival komedije "Mostarska liska 2011"

F
20.4.2011. u 23:05
0
0
Otvoren festival komedije "Mostarska liska 2011"
0
Otvoren festival komedije "Mostarska liska 2011"
Deveti međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2011" (posvećen glumici Sonji Povšić) otvoren je večeras u Narodnom pozorištu Mostar.
"Mostarsku lisku" je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je tom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli da se ovaj kulturni događaj održi u Gradu Mostaru.

Nakon otvaranja, izvedena je predstava "Kidaj od svoje žene" R. Cooneya, u izvođenju Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i u režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju Branimir Vidić, Jasna Jukić, Helena Kovačić, Zdesav Ćotić, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Antonio Franjić i Davor Erceg.

U sklopu Festivala "Mostarska liska 2011", koji će trajati do 27. aprila, nastupit će Teatar EXIT iz Zagreba s predstavom "Balon", Pozorište mladih Sarajevo s predstavom "Kokoška" te Narodno pozorište Sarajevo s predstavom "Hamlet u selu Mrduša Donja".

Gledaoci će moći vidjeti i autorski projekat Zijaha Sokolovića "Međuigre od 0 do 24", predstavu "Atlantida- pronađena zemlja" koju će izvesti Narodno pozorište Mostar te predstavu "Gospođa ministarka" u izvedbi Narodnog pozorišta Tuzla.

Festival će zatvoriti Sarajevski ratni teatar SARTR, s predstavom van konkurencije "Jedan Pikaso".

Prije otvaranja Festivala, večeras je u foajeu pozorišta otvorena izložba crteža i skulptura akademskog kipara Florijana Mićkovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: