Kultura
0

Otvoren ComTrade Sarajevo Fashion Week

Sarajevo-x.com
Novembarsku sedmicu mode Com Trade Sarajevo Fashion Week sinoć su, u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, otvorile gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, ambasadorica Francuske u BiH Maryse Berniau te direktorica i organizator Com Trade Sarajevo Fashion Weeka Amela Radan.

Ambasadorica Berniau je istakla kako je Sarajevo Fashion Week najznačajniji modni događaj u regiji kako po inspirativnim i novim kolekcijama koje su sačinjene iz različitih materijala i stilova, tako i prema spajanju brojnih nacija i različitosti iz čitavog svijeta, kroz nešto što je uvijek pozitivno, inovativno, kulturološki značajno.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Gradonačelnica Semiha Borovac naglasila je da je Sarajevo oduvijek bio specifičan grad po duhovnoj snazi, ali i po hrabrosti da bude prepoznatljiv, originalan, unikatan.

Borovac je kazala da će Sarajevo i dalje podržavati ovaj značajan modni događaj koji dokazuje da Sarajevo može biti eminentni modni centar u rangu evopskih i svjetskih modnih dešavanja.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Ovogodišnji Com Trade Sarajevo Fashion Week otvoren je predstavljanjem kolekcije „Nikola Tesla“ modne kuće „Mona“. Prisutni su mogli vidjeti 70 modela koje je za „Monu“ kreirala istaknuta skulptorka, slikarka i dizajnerica Olga Olja Ivanjicki, a asistent joj je bila kreatorka „Mone“, Tanja Jovičić.

Ljubitelji modne scene su isto veče mogli vidjeti i kolekciju francuske modne dizajnerice Sakine M¨sa koja se, po drugi put, predstavlja u Sarajevu, a ovog puta prezentirana je ljetna kolekcija rađena od svile sa puno ravnih rezova u platnu.

[SLIKA]3[/SLIKA]

U izložbenom prostoru Com Trade Sarajevo Fashion Weeka, u BKC-u, poštovaoci modne scene mogu vidjeti kolekcije kreatora kao što su Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Minja Stjepanović, Ata Omerbašić, Naida Katica, Haad, Ida Pavlović, Emica Milanov-Penezić i drugih dizajnera koji će učestvovati na Com Trada Sarajevo Fashion Week.

Izložbeni prostor otvoren je svaki dan a ulaz je slobodan.

[SLIKA]4[/SLIKA]

[SLIKA]5[/SLIKA]