{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren CineLink konkurs 2010.

S
15.1.2010. u 12:09
0
0
Otvoren CineLink konkurs 2010.
0
Otvoren CineLink konkurs 2010.
Novi konkurs za učešće filmskih stvaralaca Jugoistočne Evrope u CineLink radionicama za razvoj dugometražnih igranih filmskih projekata i koprodukcijskom marketu CineLink, koji će biti održan u okviru Sarajevo Film Festivala, otvoren je 15. januara 2010.
Rok za prijavu projekata je 1. mart 2010.

CineLink projekat je platforma za razvoj i finansiranje pažljivo odabranih filmskih projekata predodređenih za evropske koprodukcije, te predstavlja osnovu industrijske sekcije Sarajevo Film Festivala.

Svake godine CineLink bira oko 10 najboljih projekata iz Jugoistočne Evrope koji prolaze kroz seriju radionica za razvoj projekata, a potom se predstavljaju na koprodukcijskom marketu CineLink koji se održava posljednja tri dana Sarajevo Film Festivala (od 28. do 31. jula 2010).

Market okuplja više od 400 učesnika iz svih sfera filmskog biznisa spremnih na povezivanje, koprodukciju, otkrivanje novih talenata i kupovinu prava na projekte. Kao platforma od velike važnosti za regionalne filmske profesionalce, Market istovremeno podiže relevantnost festivala u međunarodnoj filmskoj industriji.

CineLink je otvoren za dugometražne igrane filmske projekte autora iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Makedonije, Malte, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i UNMI Kosova koji imaju potencijal za kino distribuciju.

Odabrani projekti u konkurenciji su za vrijedne CineLink nagrade: dvije nagrade od 10.000 eura i jednu nagradu od 6.000 eura. Sve nagrade uključuju i postprodukcijske usluge u iznosu od 2.500 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: