Praznično raspoloženje
9

Otvoren Advent u Mostaru: Brojni građani na Rondou, zapaljena prva svijeća

Klix.ba
Prva svijeća na adventskom vijencu postavljenom na mostarskom Rondou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače zapaljena je večeras, time je i otvoren "Advent by Winterville", dio ovogodišnjeg "Zimskog grada - Winterville by Coca Cola".

Svijeću je zapalila Lucija iz Plesnog kluba Zrinjski, a cijeli program privukao je veliki broj Mostaraca željnih prazničnog raspoloženja i zimskih čarolija. U zabavnom programu učestvovali su još VIS Otkrivenje iz župa Svetog Ivana, bend Deja Vu, a sve je vodila glumica Tina Laco.

Došašće ili advent je period u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Izrađuje se i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće. One simboliziraju četiri nedjelje u došašću.

Za razliku od prošle godine Zimski grad je podijeljen na više dijelova i ne održava se samo na Šetalištu kao prošle godine. Osim Adventa kod Kosače na Šetalištu, Korzu i Musali organizirat će se "Market by Winterville" s brojnim prodajnim sadržajima. "Magic by Winterville" organizirat će se u Gradskom parku, a trebao bi obuhvatiti klizalište i kućicu s brojnim gastronomskim specijalitetima.

Doček Nove godine organizirat će se na istoj lokaciji kao i prošle godine, na poligonu iza Gimnazije, a glavne zvijezde najluđe noći bit će Gustafi i Hladno pivo. Dan kasnije zabava se nastavlja uz popularnu Crvenu jabuku.