Kultura
0

Otvoren 55. Festival festivala u Trebinju

SRNA
Glumac Petar Božović otvorio Festival (Foto: SRNA)
Glumac Petar Božović otvorio Festival (Foto: SRNA)
Predstavom "Čehov je Tolstoju rekao zbogom", u izvođenju Kolašinskog amaterskog pozorišta, u Trebinju je zvanično počeo 55. Festival festivala.

Šestodnevnu smotru dramskih amatera BiH, Srbije i Crne Gore sinoć je otvorio glumac Petar Božović, koji je istakao da je djetinjstvo najljepši dio života, a pozorišni amaterizam je djetinjstvo pozorišta.

Načelnik opštine Trebinje i predsjednik Umjetničkog savjeta i Organizacionog odbora Festivala Dobroslav Ćuk rekao je da je ova manifestacija potvrda da kultura može da nadilazi i materijalne teškoće zajednice.

"Trebinje je posljednju deceniju postalo luka ponovnog susreta pozorišnog stvaralaštva i most koji nanovo ujedinjuje ono što je ratovima i podjelama bilo otuđeno. Zato sam uvjeren da će Festival festivala trajati i da će na trebinjskoj pozornici još dugo nastupati najbolji od najboljih", istakao je Ćuk.

U narednih pet festivalskih večeri publici će se predstaviti dramski amateri iz Visokog, Trstenika, Velike Plane, Bijelog Polja i Trebinja, a najboljima će na kraju manifestacije biti dodijeljene zlatne maske.