{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren 26. Sajam knjiga u Sarajevu: Više od 100 izlagača iz BiH, regije i svijeta

A
23.4.2014. u 11:52
105
1
Otvoren 26. Sajam knjiga u Sarajevu: Više od 100 izlagača iz BiH, regije i svijeta
105
"Riječ - knjiga - univerzum" je moto pod kojim su danas otvorena vrata za posjetitelje 26. Međunarodnog sajma knjige i učila, u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu.
Organizator ovogodišnjeg Međunarodnog sajma sajma knjige i učila je Centar Skenderija, a partneri su TKD "Šahinpašić" i Udruženje izdavača i knjižara (UIK). Ulaz za posjetioce Sajma, koji će zvanično biti otvoren večeras, ove godine je besplatan.

Posjetioci će imat priliku da se upoznaju s najnovijim, ali i da potraže neka starija izdanja knjiga, na štandovima više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i cijelog svijeta.

Prvih 15 posjetilaca Sajma nagrađeno je knjigama koje su im poklonili TKD Šahinpašić, UIK i Ured za kulturu i turizam Republike Turske pri Ambasadi Turske u BiH.

Direktor TDK Šahinpašić Ajdin Šahinpašić istakao je u izjavi za Anadolu Agency da Međunarodni sajam knjiga i učila ove godine obuhvata promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora, organizaciju okruglih stolova o aktuelnim temama iz oblasti knjižarstva i književnosti, susrete sa laureatima književnih nagrada, promocije kulturnih centara drugih zemalja i mnoge druge zanimljive aktivnosti. 

Većina sadržaja bit će organizirana u okviru centralnog prezentacionog prostora, vizuelno stilizovanog kao bosanska kuća. 

"Imamo i dvije prateće manifestacije koje će obilježiti ovaj Sajam. Radi se o Međunarodnom susretu bibliotekara slavista i izložba Herthe Muller. Na Sajmu će se predstaviti izlagači iz različitih zemalja, kao i kulturni centri Republike Turske, Kraljevine, Saudijske Arabije, Irana, Goethe Institut i drugih institucija", kazao je Šahinpašić.

Ovogodišnji sarajevski sajam knjiga se održava u terminu od 23. do 28. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: