{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje pozorišnih igara u Jajcu u petak

F
3.6.2010. u 11:02
0
0
Otvaranje pozorišnih igara u Jajcu u petak
0
Otvaranje pozorišnih igara u Jajcu u petak
Ovogodišnje 29. pozorišne igre u Jajcu otvorit će doajen bh. glumišta Vlado Jokanović koji obilježava pola stoljeća na "daskama koje život znače", a u pratećem programu bit će obilježeni i jubileji Ines Fančović, Kaće Dorić, Muharema Osmića, Nijaza Alispahića i Ivice Šarića, doajena sarajevske Opere, čijim će koncertom, po večeri laureata, igre biti i zatvorene.
U zvaničnoj selekciji 29. pozorišnih igara BiH, koje će biti održane od 4. do 11. juna bit će izvedeno šest predstava.

Sarajevski ratni teatar SARTR sudjelovat će u zvaničnoj selekciji 29. igara s predstavom "U plamenu" Charlotte Jones u režiji Roberta Raponje, Mostarski teatar mladih s predstavom "(Njegove) Tri sestre" Antona Pavloviča Čehova u viđenju reditelja Scotta Fieldinga, dok će Narodno pozorište u Tuzli izvesti "Iza kulisa" Majkla Frejna u režiji Jovice Pavića.

U drugom dijelu zvanične selekcije bit će izvedeni "Totovi" Ištvana Erkenja u režiji Gorana Damjanca i produkciji tuzlanskog Teatra "Kabare", "Građanin plemić" Jeana B. Molierea u režiji Larija Zapije u produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu i "Grobnica za Borisa Davidoviča" Danila Kiša u adaptaciji i režiji Gradimira Gojera i produkciji Pozorišta Prijedor.

Stručni žiri 29. pozorišnih kazališnih igara BiH čine akademik prof. dr. Vladimir Premec, Vojislav Vujanović, teatrolog, i Sead Bejtović, glumac (Sarajevo), te Vesna Hlavaček, novinarka i književnica iz Mostara, i Nedžad Fejzić, direktor BNP u Zenici. Za voditelja ''okruglog stola'' imenovan je dr. Aleksandr Saša Grandić, teatrolog iz Banje Luke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: