{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje izložbe "Susjedi u dijalogu-Kolekcija Istanbul za Ars Aevi"

F
8.10.2008. u 15:04
0
0
Otvaranje izložbe "Susjedi u dijalogu-Kolekcija Istanbul za Ars Aevi"
0
Otvaranje izložbe "Susjedi u dijalogu-Kolekcija Istanbul za Ars Aevi"
Foto: D. Vekić
U Galeriji "Collegium artisticum" u četvrtak 9. oktobra bit će zvanično otvorena izložba "Susjedi u dijalogu - Kolekcija Istanbul za Ars Aevi".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Izložbom čija je kustosica eminentna kritičarka umjetnosti Beral Madra, sarajevskoj publici će biti prezentirano 11 novih radova koje postaju dijelom Kolekcije Ars Aevi.

U povodu ove izložbe organizirani su i specijalni programi: predotvaranje izložbe za medije u Galeriji "Collegium artisticum" u 10.30 sati, nakon čega slijedi razgovor "Susjedi u dijalogu" koji će biti održani u Art depou Ars Aevi u Centru Skenderija u 11.00 sati.

Razgovor "Susjedi u dijalogu" moderirat će Beral Madra, a učesnici će s umjetnicima i gostima događaja razmatrati teme o odnosu Istoka i Zapada te o kulturološkim i etičkim vrijednostima Kolekcije Ars Aevi.

Radovi četrnaest umjetnika s prostora južnog Kavkaza, Bliskog istoka i istočnog Mediterana su već u martu 2007. zvanično postali dijelom Kolekcije Ars Aevi.

Steve Sabella (Jerusalem); Wafaa Yasin (Galileja); Sanan Aleskerov (Baku); Lamia Joreige (Bejrut); Vahram Aghasyan (Erevan); Khaled Hafez (Kairo); Shalva Khakhanashvili (Tbilisi – Pariz); Farhad Moshiri (Teheran); Dilek Winchester (Istanbul); grupa Xurban (Istanbul – Izmir - New York) i Andrej Đerković (Sarajevo) su predstavili djela na grupnoj izložbi "Susjedi u dijalogu" u Istanbulu, u prostoru Feshanei Amire.

Djela ovih umjetnika bh. publika će moći vidjeti na izložbi od 10. do 31. oktobra, saopćeno je iz Ars Aevija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: