{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje izložbe "Kad zatutnji garava mašina"

S
28.8.2010. u 06:11
0
0
Otvaranje izložbe "Kad zatutnji garava mašina"
0
Otvaranje izložbe "Kad zatutnji garava mašina"
U čekaonici željezničke stanice u Višegradu danas će biti otvorena izložba fotografija pod nazivom "Kad zatutnji garava mašina", a povodom otvaranja obnovljene uskotračne pruge od Vardišta do Višegrada.
Izložba, koju su priredile Željeznice Republike Srpske, podijeljena je u četiri ciklusa koji predstavljaju stare lokomotive parnjače koje su prije 32 godine saobraćale na pruzi Sarajevo - Višegrad - Mokra Gora - Beograd i zgrade željezničkih stanica iz tog doba.

Biće predstavljene i fotografije sa "Šarganske osmice" u Mokroj Gori i najnoviji snimci radova na obnovi pruge od tunela Glogova do stanice u gradu na Drini.

"Pokušat ćemo da ljubitelje starih pruga i građane podsjetimo na vremena kada su štrekom tutnjale garave mašine, koje nijednog putnika nisu ostavile na stanici i koje su donosile prosperitet krajevima kroz koje su prolazile", rekao je autor izložbe, novinar Radoje Tasić.

Kooautor ove izložbe od oko 60 crno-bijelih fotografija je novinar Željeznica Republike Srpske Nada Savić-Stevanović.

Stevanovićeva je navela da je većina starih slika od velike vrijednosti jer predstavljaju jedno vrijeme u kome je "ćirina" kompozicija predstavljala tehnološko čudo.

Izložba će biti otvorena danas nakon dolaska voza iz Mokre Gore, a u željezničkoj stanici u Višegradu ostaće njena stalna postavka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: