U 19 sati
4

Otvaranje izložbe "Disonanca" Marka Kusmuka u četvrtak u Umjetničkoj galeriji

I. S.
Otvaranje samostalne izložbe pod nazivom "Disonanca" međunarodno priznatog umjetnika Marka Kusmuka održat će se 7. oktobra u 19 sati u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

"Specifičnost 'Disonance' Marka Kusmuka je u formatima različitih dimenzija koji, sagledani kao cjelina u izložbenom prostoru, poput Umjetničke galerije u Sarajevu, stvaraju sebi svojstven ritam i internu dinamiku. Radi se o jednom od rijetkih slikarskih opusa koji u interakciji s novim izložbenim prostorom, odabirom i postavkom može iznova buditi drugačiju emociju", navodi Anja Bogojević, historičarka umjetnosti.

Marko Kusmuk je rođen u Sarajevu, gdje je završio osnovne akademske studije, a školovao se u Rimu i Beogradu. Dobitnik je velikog broja međunarodnih priznanja od kojih je najvažnija Prva nagrada (Zlatni lav) u Veneciji za crtež pod nazivom "Surditas".

Izložbu ćete moći pogledati do 30. oktobra svakim danom (osim nedjelje) u periodu od 10 do 20 sati.

Organizatori ljubazno mole da se prilikom posjete galeriji pridržavate svih mjera zaštite propisanih od strane nadležnih institucija, u cilju prevencije širenja koronavirusa.