{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Otisci multioriginalne BiH" na djelima nastalim u Počitelju

22.4.2014. u 09:06
29
0
"Otisci multioriginalne BiH" na djelima nastalim u Počitelju
29
U nedjelju je u objektu Internacionalne kolonije Počitelj završena je sedmodnevna grafička radionica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine, rađena u okviru USAID-ovog i CRS projekta PRO-Budućnost.
Na ovoj radionici je otisnuto više od dvije stotine grafičkih listova u tehnici linoreza. Učesnici, studenti grafike svih bosanskohercegovačkih akademija: ALU Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, ALU Trebinje Univerziteta Istočno Sarajevo, ALU Univerziteta u Sarajevu i studenti sa Odsjeka likovne kulture Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić su za vrijeme trajanja radionice i boravka u Počitelju, pored cjelodnevnog rada, imali priliku upoznati i razgovarati sa akademikom Dževadom Hozom, doajenom grafike ovih prostora i autorom knjige "Umjetnost multioriginala".

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu će mape signiranih grafičkih listova Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine svečano uručiti i pokloniti svim institucijama, i akademijama čiji su studenti učestvovali u ovom projektu. Otisci ove radionice će uskoro biti predstavljeni na većem broju izložbi i široj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: