|

Osvojite ulaznicu za predstavu "Radnja na uglu" u Kamernom

Osvojite ulaznicu za predstavu "Radnja na uglu" u Kamernom
0
Klix.ba
14.11.2012. u 11:50
14.11.2012. u 13:07
1
komentara
0

dijeljenja
Osvojite ulaznicu za predstavu "Radnja na uglu" u Kamernom
U Kamernom teatru 55 večeras, 14. novembra u 20 sati, bit će odigrana predstava "Radnja na uglu". Portal Klix.ba dvoje najbržih i najsretnijih čitatelja poklanja po jednu ulaznicu za ovu predstavu.
Šarmantnu, zabavnu, izuzetno emotivnu i romantičnu komediju koju publika voli i uvijek nagrađuje burnim aplauzom, na scenu Kamenog teatra 55 postavio je francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla. Riječ je o izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Nedim Džinović.

François Lunel, reditelj predstave je istakao da je ovom predstavom želio pokazati da "ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele."

"Publika poslije ove predstave izlazi nasmijana. Uspjeli smo postići filing da ljudi nakon ove priče budu inspirisani da se zaljube..." , kaže glumica Vanesa Glođo.

A da publika, ali i žiri zaista vole i cijene ovu predstavu, potvrđuju i nagrade osvojene na Festivalu komedije "Mostarska liska" - nagrada publike za najbolju predstavu na Festivalu, nagrada žirija za najbolju predstavu u cjelini i nagrada koju je dobio Muhamed Hadžović za najboljeg glumca na Festivalu.

Čitatelji koji žele osvojiti ulaznicu za predstavu trebaju na e-mail [email protected] poslati lične podatke (ime i prezime i broj telefona) uz naznaku - predstava Radnja na uglu.

Nagradna igra traje do 13 sati.

Ulaznice su osvojile Hanka Hurem i Selma Šikalo.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...