{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osvojite ulaznice za predstavu "Mare nostrum"

14.5.2014. u 10:46
2
2
Osvojite ulaznice za predstavu "Mare nostrum"
2
Osvojite ulaznice za predstavu "Mare nostrum"
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Baletna predstava "Mare nostrum", koreografa Davidea Bombane, bit će izvedena 14. maja u Narodnom pozorištu. Portal Klix.ba u saradnji sa Narodnim pozorištem dodjeljuje dvije ulaznice za jednog sretnog čitatelja.
Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Mare nostrum", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

Ova moderna, kompleksna i profesionalna predstava nešto je sasvim novo na repertoaru baletnog ansambla krovne institucije kulture u našoj zemlji.

Balet je nazvan "Mare nostrum" (Naše more), prema CD-u na kojem Jordi Savall sa svojim inspirativnim ansamblom muzičara i pjevača izvodi različite stare melodije i pjesme triju monoteističkih religija Mediterana.

"Ove davne melodije, tako različitog porijekla i tako harmonične kada su zajedno, na ovaj ili onaj način, duboko nas pokreću i dodiruju naša srca. Kao što je rekao Amin Manlouf: Ako bismo željeli vratiti nadu ovom dezorijentiranom čovječanstvu, moramo otići dalje od pukog dijaloga kultura i uvjerenja te ići prema dijalogu duša. Uostalom, nije li to, od postanka svijeta, bio glavni cilj umjetnosti? Ovom željom i ovim mislima sam stvorio balet "Mare nostrum" koji posvećujem sa velikim zadovoljstvom gradu Sarajevu", istakao je talijanski koreograf Bombana.

Baletna predstava počinje u 19:30 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: