Narodno pozorište
6

Osvojite ulaznice za predstavu "Dama s kamelijama"

Klix.ba
Predstava "Dama s kamelijama" bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 29. januara, u 19.30 sati. Portal Klix.ba obradovat će jednog svog vjernog čitatelja ulaznicama za predstavu.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 28. januara, do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Dama s kamelijama", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

"Dama s kamelijama" je prelijepa ljubavna priča postavljena prema istoimenom djelu Aleksandra Dimasa, na muziku Giuseppe Verdija.

Govori o stradanju dvoje mladih koji se vole ali imaju peh da potiču iz različitih staleža, pa velika ljubav biva prekinuta na dramatičan način. Priprema predstave je bila zahtjevna za baletski ansambl koji tokom godine obično ima tek jednu predstavu savremenog i jednu klasičnog izraza.

"To je čuvena priča koju svaki teatar ima na svom repertoaru, i u njoj učestvuje kompletan ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo, kao i polaznici baletnog studija", istakla je baletna majstorica Edina Papo.

Dobitnik je Muamer Fazlagić.