{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osvojite ulaznice za predstavu "Broj" u Domu mladih u Tuzli

28.1.2014. u 13:44
0
0
Osvojite ulaznice za predstavu "Broj" u Domu mladih u Tuzli
0
Osvojite ulaznice za predstavu "Broj" u Domu mladih u Tuzli
Repriza pozorišne predstave "Broj", koja priča univerzalnu priču o fašizmu i nacizmu u vrijeme drugog svjetskog rata, holokaustu i stradanju nevinih žrtava, te pojavama neonacistčkih i neofašističkih grupa u današnjem vremenu, bit će odigrana u srijedu, 29. januara u 19:00 sati, u Domu mladih Tuzla. Portal Klix.ba poklanja po dvije karte za dvoje sretnih čitatelja.
Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 28. januara, do 18 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Broj", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

Priče koje su dramaturškim intervencijama prilagođene scenskom izvođenju čine klasike svjetske književnosti i kinematografije počevši sa romanom "Dnevnik Ane Frank" , scenarijem filma "Schindler's List" - Dnevnik Helen Hirsch & Amon Goeth, preko ispovjesti ljudi koji su preživjali užas Holokausta.

Gledaoci će imati priliku uživati u ambijentalnoj adaptaciji prostora Doma mladih od samog ulaza u zgradu do Kamerne scene.

Posebnu čar u predstavi igra izložba Muzeja Istočne Bosne "Slobodna Tuzla". Izložba obuhvata fotografije, dokumente i ratne eksponate iz II svjetskog rata.

Predstava je rađena u saradnji sa Memorijalnim muzejom holokausta SAD, JU Muzej Istočne Bosne i JU Međunarodna galerija portreta Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: