Nagradna igra
5

Osvojite ulaznice za predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo

Klix.ba
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 14. aprila od 19:30 sati bit će izvedena komedija "Buba u uhu" u režiji Admira Glamočaka, a dan poslije solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će W. A. Mozartovu operu "Don Giovanni" u režiji Aleksandra Nikolića. Portal Klix.ba nagrađuje čitatelje ulaznicama.

Ukoliko želite pogledati komediju ili operu javite nam se na e-mail [email protected] te navedite svoje podatke (ime, prezime, željenu predstavu i broj telefona) uz naznaku "Narodno pozorište Sarajevo".

Za predstavu "Buba u uhu" poklanjamo 2x2 ulaznice, a za operu "Don Giovanni" 3x2 ulaznice.

Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

"Buba u uhu" jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerovatnih zapleta i apsurda.

"Don Giovanni" je izvanredno moderna opera nadahnuta muzikom Mozarta koji na svoj poseban način vlada tragičnim i komičnim situacijama, pojedinačnim i grupnim prizorima te vokalnim i instrumentalnim dionicama i kroz operu sugeriše svoj odnos prema vječnoj temi o lomitelju ženskih srca. Mozart je stvorio vječno popularno djelo koje plijeni zanimanje publike.