Nagradna igra
10

Osvojite ulaznice za predstave koje će u novembru biti izvedene u Narodnom pozorištu Sarajevu

Klix.ba
Premijera predstave "Kralj Lear" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijera predstave "Kralj Lear" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Narodno pozorište Sarajevo i portal Klix.ba nagrađuju po dva svoja čitaoca koji su ljubitelji pozorišta ulaznicama za predstave "Kralj Lear", "Sve se nekako preživi, osim smrti", "Otkrivanje žene", "Kneginja čardaša", "Divlje meso" i "Don Giovani".

U petak, 3. novembra, od 19:30 sati publika može uživati u kraljici operete "Kneginja čardaša" u sjajnoj izvedbi solista i Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, uz učešće Drame i Baleta ove pozorišne kuće, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Dario Vučić. Režiju potpisuje Amra Mehić.

U subotu, 4. novembra, od 19:30 sati bit će izvedena drama ''Sve se nekako preživi, osim smrti'' u režiji Dine Mustafića, a po tekstu Ljubice Ostojić. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život, koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze... Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

U ponedjeljak, 6. novembra, možete pogledati dramu Harisa Pašovića nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra "Otkrivanje žene". Predstava počinje u 19:30 sati i donosi veoma bitnu priču ne samo za nas Balkance, nego i za sve žene svijeta. Danas postoji veliki broj žena koje vode države ili rade druge poslove koji su do sada smatrani muškim; postale su naučnice, sportašice, pilotkinje... Žene su od statusa nižih bića postale emancipovane i izborile su se za svoja prava.

U srijedu, 8. novembra, u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će doajeni bh. glumišta Josip Pejkaović, Zijah Sokolović, Vesna Mašić... gdje će izvesti višestruko nagrađivanu predstavu "Divlje Meso" koja je rađena po tekstu Gorana Stefanovskog, a u režiji vrsnog Dine Mustafića.

U subotu, 11. novembra, u 19:30 sati će na sceni Narodnog pozorišra Sarajevo solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta izvesti W. A. Mozartovu operu "Don Giovanni" u režiji Aleksandra Nikolića.

"Kralj Lear" će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izveden 21. i 23. novembra.

Ukoliko želite pogledati navedene predstave javite nam se na e-mail [email protected] te navedite svoje podatke (ime, prezime, željenu predstavu i broj telefona) uz naznaku "Narodno pozorište Sarajevo".