Nagradna igra
26

Osvojite ulaznice za dvije predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo i portal Klix.ba nagrađuju dva najsretnija čitaoca i ljubitelja teatra ulaznicama za predstave "Sve se nekako preživi osim smrti" i "Hamlet u selu Mrduša Donja".

Pošaljite nam e-mail na [email protected] s imenom, prezimenom i brojem telefona, a u naslovu e-maila napišite koju biste predstavu voljeli gledati.

Poklanjamo dvije ulaznice za "Sve se nekako preživi osim smrti" za 12. oktobar u 19:30 sati i dvije ulaznice za predstavu "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna" 16. oktobra, također od 19:30 sati.

"Sve se nekako preživi osim smrti" je predstava u režiji Dine Mustafića, a po tekstu Ljubice Ostojić. Svoju premijeru imala je u aprilu ove godine, a govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe, odnosno o osjećanju Sarajeva danas. Prikazan je životni tok sarajevske porodice koja veže jednu emociju prošlosti, ratnog perioda, Sarajeva danas i upućuje nas šta je budućnost Sarajeva i kome ga ostavljamo.

U predstavi "Sve se nekako preživi, osim smrti" igraju Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić.

Hit komedija "Hamlet u selu Mrduša Donja" u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića nastala je po tekstu Ive Brešana, a izvode je sjajni glumci.

U predstavi koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, pojavljuje se Hamlet - mladi Suljo, čiji se otac nalazi u zatvoru. Suljo bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije Bosne i Hercegovine, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice. Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi.

U predstavi igraju Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Merima Lepić-Redžepović, Slaven Vidak, Sanela Pepeljak i Riad Ljutović.

Nagradna igra traje do 16 sati, a sretni dobitnici ulaznica će biti obaviješteni telefonom.