{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orlando za Mariju Pavlović i Mislava Čavajdu

S
26.8.2011. u 15:03
0
1
Orlando za Mariju Pavlović i Mislava Čavajdu
0
Orlando za Mariju Pavlović i Mislava Čavajdu
Na tradicionalnoj svečanosti po završetku Dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatska radiotelevizija je dodijelila nagrade “Orlando" za najveće umjetničke domete u ostvarenju programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara glumcu Mislavu Čavajdi i klarinetistici Mariji Pavlović.
Dodjela nagrade koju je prije četiri decenije uspostavio sada ugašeni mjesečnik "Izbor" obavljena je u atriju Kneževog dvora a uz brojne predstavnike javnog i društvenog života te kulture i umjetnosti svečanost je uveličao i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

U obrazloženju nagrade Čavajdi za naslovnu ulogu u kralju Edipa u istoimenoj predstavi ističe se kako je nagrada jednoglasno dodijeljena zbog kreacije kojom je obilježio predstavu i sveukupni dramski program, te su "Igre dobile lik moćan u iskazu, uvjerljiv u sumnji i postojan u boli" uz napomenu stručnog žirija da "nakon čudnih obrata sudbine, Orlando ide u prave ruke, ruke glumca koji je u teškim okolnostima iskazao svu snagu svog talenta i racionalnost svog glumačkog bića."

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u glazbenom programu 62. Ljetnih igara dodijeljena je hrvatskoj klarinetistici Mariji Pavlović za njenu solističku kreaciju s komornim orkestrom milanske Scale Gli Archi Scaligeri 16. jula u atriju Kneževa dvora uz obrazloženje: "Njena virtuoznost, lijep ton i muzikalnost pokazale su da je riječ o pravoj majstorici tog instrumenta i jednoj od najdarovitijih muzičarki hrvatske scene".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: