Kultura
0

Organizovan reći VACD Festival

FENA
Program Vizuelnih umjetnosti i dizajna komunikacija (VACD) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu organizirao je danas Treći VACD Festival.

Tokom Festivala u Sarajevu predstavljeni su studentski radovi nastali u protekloj godini, te dodijeljene nagrade najboljim u kategorijama: kratki film, animacija, stop animacija, muzički video, glumac/glumica, grafički dizajn i fotografija.

Nagradu u kategoriji grafički dizajn dobila je Alma Hodžić za svoj rad „Chair book“, za fotografiju nagrađen je Eldar Spahić, a u kategoriji animacija nagrada je pripala Kenanu Salihbegoviću za njegov rad „Geometrics Animation“.

U kategoriji stop animacija nagrađena je Leila Emrić, a za muzički video Mucahide Hatipoglu, dok je u kategoriji glumac nagrađen Muhamet Mustafa Isci za ulogu u kratkom filmu „Revenge“. Za kratki film nagrada je pripala A Random Movie.

Nagrade su uručili rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu Hilmi Unlu i koordinatorica programa Vizuelnih umjetnosti i dizajna komunikacija Zinka Bejtić.

Sponzor festivala, Computer Systems CS, također je pripremio prigodne nagrade za najbolje na Festivalu, saopćeno je iz Internacionalnoi univerziteta u Sarajevu (IUS).