{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga

F
23.4.2007. u 14:03
0
0
Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga
0
Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga
Danas u 17.00 sati zatvaraju se vrata XIX međunarodnog sajma knjiga i učila i IX bijenala knjige.
Tim povodom je upriličena pres-konferenecija na kojoj su izneseni podaci o posjećenosti Sajma.

Sajam koji je otvorem 18. aprila posjetilo je oko 90.000 posjetilaca (to je broj kojim organizatori raspolažu kada je riječ o pojedinačnim i grupnim posjetama). Kako je pojašnjeno s jučerašnjim danom, ali samo računajući pojedinačne karate Sajam je posjetilo oko 40.000 posjetilaca.

Jedan od organizatora Sajma je TDK Šahinpašić, a direkor ove knjižarsko-izdavačke kuće Tajib Šahinpašić istakao je da je Sajam završen uspješno i da su se slutnje o mogućem padu prodaje knjiga pokazale neosnovanim. Kako Šahinpašić ističe pred Sajam knjiga potencijalni kupci obilaze knjižare kako bi se upoznali o novim naslovima, a knjige kupuju na Sajmu.

Najprodavanija knjiga Sajma ipak nije knjiga iz oblasti književnosti nego "UN dijeta" koja je prodata u više od 1.000 primjeraka, najprodavaniji strani autor je Orhan Pamuk, a od domaćih Jergović, Nura Bazdulj-Hubijar. Najprodavanija stručna knjiga je "Praktična engleska gramatika" od prof. Riđanovića.

Predsjednik Udruženja izdavača i knjižara Ibrahim Spahić svoje obraćanje na pres-konfrenciji posvetio je onima koji nikad neće napisati prva slova, pročitati prvu knjigu... U riječi saučešća rodbini, prijateljima i ostalima tragično preminulih beba iz Doma "Ljubica Ivezić", Spahić se prisjetio i ostalih koji neće nikad dokraja razviti svoje potencijale.

Ovogodišnji Sajam knjige je na površini od 5.230 m2 ugostio 130 izlagača, tačnije 180 sa suizlagačima.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: