{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga

F
23.4.2007. u 14:03
0
0
Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga
0
Organizatori zadovoljni posjećenošću Sajma knjiga
Danas u 17.00 sati zatvaraju se vrata XIX međunarodnog sajma knjiga i učila i IX bijenala knjige.
Tim povodom je upriličena pres-konferenecija na kojoj su izneseni podaci o posjećenosti Sajma.

Sajam koji je otvorem 18. aprila posjetilo je oko 90.000 posjetilaca (to je broj kojim organizatori raspolažu kada je riječ o pojedinačnim i grupnim posjetama). Kako je pojašnjeno s jučerašnjim danom, ali samo računajući pojedinačne karate Sajam je posjetilo oko 40.000 posjetilaca.

Jedan od organizatora Sajma je TDK Šahinpašić, a direkor ove knjižarsko-izdavačke kuće Tajib Šahinpašić istakao je da je Sajam završen uspješno i da su se slutnje o mogućem padu prodaje knjiga pokazale neosnovanim. Kako Šahinpašić ističe pred Sajam knjiga potencijalni kupci obilaze knjižare kako bi se upoznali o novim naslovima, a knjige kupuju na Sajmu.

Najprodavanija knjiga Sajma ipak nije knjiga iz oblasti književnosti nego "UN dijeta" koja je prodata u više od 1.000 primjeraka, najprodavaniji strani autor je Orhan Pamuk, a od domaćih Jergović, Nura Bazdulj-Hubijar. Najprodavanija stručna knjiga je "Praktična engleska gramatika" od prof. Riđanovića.

Predsjednik Udruženja izdavača i knjižara Ibrahim Spahić svoje obraćanje na pres-konfrenciji posvetio je onima koji nikad neće napisati prva slova, pročitati prvu knjigu... U riječi saučešća rodbini, prijateljima i ostalima tragično preminulih beba iz Doma "Ljubica Ivezić", Spahić se prisjetio i ostalih koji neće nikad dokraja razviti svoje potencijale.

Ovogodišnji Sajam knjige je na površini od 5.230 m2 ugostio 130 izlagača, tačnije 180 sa suizlagačima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: