Kultura
1

Operacija Kino i Punk Cinema u Bihaću

FENA
U okviru projekta Operacija Kino, od 10. marta u Bihaću bit će upriličen dvodnevni program prikazivanja filmova, kao i projekcija amaterskih radova mladih bihaćkih autora u okviru programa Punk Cinema.

Zbog velikog interesa mladih autora za ovaj rpogram, raniji konkurs za prijavu radova produžen je do 10. marta. Mladi autori koji to do sada nisu uspjeli uraditi, dobili su dodatnu priliku da sutra predaju svoje amaterske radove direktno u kino "Una“.

Pravo prijave radova, kao i do sada, imaju svi mladi neafirmirani autori koji su svoje radove realizirali sami ili u saradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama/centrom.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju od maksimalno sedam minuta.

Kako je saopćio Sarajevo Film Festival, projekcija amaterskih filmova mladih autora bit će upriličena u subotu, 12. marta.

Operacija Kino je projekt Obala Art Centra kojim Sarajevo Film Festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu BiH.

Ovaj projekt distribuira filmski program svjetskih, evropskih i domaćih art house ostvarenja te nudi drugačije kino iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina Operacije Kino namijenjena mladim filmskih autorima kojima se pruža prilika da svoja amaterska filmska ostvarenja prikažu široj javnosti na filmskom platnu.

Osim prikazivanja filmova sa HD projektora, Operacija Kino mladim autorima nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica.