Ne propustite
23

Opera "La Boheme" i balet "Pepeljuga" ove sedmice na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Klix.ba
Opera "La Boheme"
Opera "La Boheme"
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo ove sedmice možete uživati u operi "La Boheme" ili baletnoj predstavi "Pepeljuga".

Opera "La Boheme" bit će izvedena u utorak, 11. juna, s početkom u 19:30 sati. Rađena je na muziku Giacoma Puccinija, u režiji Ivana Lea Leme. Operom će dirigovati Dario Vučić.

Uloge će ostvariti Amir Saračević, Katarina Kikić, Marko Kalajanović, Erol Ramadanović, Ivan Šarić, Melisa Hajrulahović-Tomić, Nedim Bašić, Dragan Pavlović, Ileš Bečei i Josip Katavić. U predstavi učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevska filharmonija.

Baletnu predstavu “Pepeljuga” u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva sarajevska publika će moći pogledati u subotu, 15. juna, s početkom u 19:30 sati. Ovaj balet donosi čuvenu bajku na moderan i komičan način, zadržavajući ljepotu klasičnog baletnog izričaja. Vodi nas u svijet glamura i modne industrije. Baletni spektakl upotpunjuju ekstravagantna scenografija i kostimi.

U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta NPS, učenici Osnovne baletne škole "Mladen Pozajić" i Srednje muzičke škole - odsjek klasičnog baleta uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati Dario Vučić. Scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, a kostimografiju Amna Kunovac-Zekić.