Kultura
0

Open Air: Osvojite ulaznice za film "Redoslijed nestanka"

Klix.ba
Nakon uzbudljive prve dvije večeri Sarajevo Film Festivala, nudimo vam priliku da večeras budete dio sjajne atmosfere u programu Open Air u Ljetnom kinu HT Eronet uz prvoklasno filmsko ostvarenje "Redoslijed nestanka".

Pošaljite nam svoje ime, prezime i broj telefona na e-mail [email protected], u naslovu napišite "Redoslijed nestanka" i troje najbržih nagradit ćemo sa po dvije ulaznice za ovaj norveški film Hansa Pettera Molanda o švedskim, norveškim i srpskim gangsterima.

Norveška, zima. Nils, samozatajan i marljiv muškarac, upravlja snažnom grtalicom zahvaljujući kojoj ceste i planinski prevoji u negostoljubivom, zamrznutom kraju u kojem živi ostaju prohodni tokom zime. Upravo kada je zbog svojih zasluga proglašen građaninom godine, prima vijest da mu je sin umro zbog predoziranja heroinom. Odbijajući da prihvati zvanično utvrđen uzrok sinovljeve smrti, Nils se upušta u tajnu potjeru za njegovim navodnim ubicama.

Iznenađujući slijed događaja ga prisiljava da se pretvori u nesalomivog i zastrašujućeg heroja podzemlja, čij stvarni identitet nikome nije poznat. Film se oslanja na crni humor kako bi ispratio Nilsove poduhvate u svijetu gangstera, a karakterizira ga precizno razrađen prikaz mentaliteta švedskih, norveških i srpskih gangstera, pri čemu se Bruno Ganz pojavljuje u ulozi šefa srpske mafije.